8. kesäkuuta 2016

Oman näköisenä lomallakin

Nakunaama


Minä kuulun niihin ihmisiin, jotka ovat vahvasti omaksuneet its4elleen tietyn tyylin - tietynlaiset vaatteet, tietynlainen meikki ja peilikuva tuntuu niiden kanssa omanlaiselta.

Seuraavana tuleva tunnustus kuulostaa omaankin korvaan hassulta. Olen nimittäin myöskin yksi niitä ihmisiä, jotka lomalle pakkaavat mukaa tavallista vähemmän kosmetiikkatuotteita ja meikkejä - SILLÄ lomalla pärjää kyllä kevyemminkin.

Lomatavaroiden joukkoon pakkasin taas kerran arkimeikkien sijaan vain jotakin pientä meikkilaatikon kätköistä. Vähän BB voidetta (jonka toistuvasti totean minulle sopimattomaksi), jonkun satunnaisen hutiosto ripsivärin, puoliksi kuivaneen kajal kynän, puhkikuluneen poskipunan - kaikkea sellaista mikä oikeasti olisi pitänyt poistaa meikkiboxista jo aikoja sitten, mutta joka yhä lojuu siellä just in case -tilanteita varten.

Sittenon vielä se toinen lomapakkauseni "pihistelyn" paikka - ihonhoitotuotteet. Jokin hassu ääni päässäni vakuuttaa, että kyllä koko perhe yhden loman pärjää perusrasvan varassa. Sitäpaitsi onhan meillä lisäksi After Sun -voide ja puhdasta aloeveraa geeliänä aurinkonpolttamia varten.

Vähällä pärjää, kun vaan kovasti tahtoo pärjätä.

Just for Fun -hankinnat

Hienolta kuullostava suunnitelma, muttei toimunut tälläkään kertaa. 
Joudun avoimesti tunnustamaan, että on asioita joita en näemmä opi millään. Esimerkiksi sitä, että ollakseen itsensä näköinen myös lomalla, pitää käytössä olla sama kosmetiikka-arsenaali ja ihonhoitotuotteet kuin kotonakin.

Kahden päivän lomailun jälkeen koko päiväinen ulkona-ja-veden-ääressä -lomarutiini on tuottanut ei-niin-toivottuna tuloksena rutikuivan ihon. Aurinko ei ole ystäväni, kauniin rusketuksen sijaan ihoni muuttuu heloittavan punakaksi sekä pintakuivaksi. Iho on silmin nähden kuiva enkä edes tohi pohtia sitä miltä kasvojen alueen iho tuntuu. Kiristää ja kutittaa - olo tuntuu kirjaimellisesti kohtuullisen grillatulta.

Ensiapuun hain lähi-Tesconn valikoimista purkin tehokosteuttavaa yörasvaa - ei riittänyt perusvoide enää paikkaamaan saavutettua kuivuuden astetta kasvoillani. Tänään Budapestiin saavuttuamme löysin läheiseltä ostarilta Lush liikkeen ja ihanien myyjätyttöjen avustuksella halkeilevaksi kuivunut ihoni saa tänään osakseen hieman lisää kosteutusta.

Lähi-Tescosta löydetyillä Miss Sporty meikeillä sai vajavainen meikkipussini myös paljon kaivattua täytettä itseeni. BB-voide ei levittynyt ja kajalkynäkin katkesi viimeisen kerran. Totesin että parasta on hannkkin uudet perustarvikkeet nopean itseni näköisen meikin loihtimiseen.

Miss Sporty on vaatimattomasta ja hivenen naivistisen lapsekkaasta ulkonäöstään huolimatta edullisen kosmetiikan sarjassa kärkisijoja hätyyttelevä tuoteperhe.  Rimmel brändin "pikkusiskomerkin" tuotteet ovat omien sanojensa mukaan eläinkokeettomia ja vegaanisia. Eivät tietenkään mitään MAC -laatuisia tuotteita tai ihastuttavia Dior pakkauksia joita esittelee mielellään ympäristölle. Vaatimattomia ja edullisia, siitä huolimatta toimivia tasalaatuisia hyvällä pigmenttimäärällä varustettuja käyttöä kestäviä tuotteita - siksi valintani on meikkipussin täytteeksi Tescon valikoimista on juurikin Miss Sporty

Miss Sporty on minulle Irlannin ajoilta tuttu merkki, jota ostan ihan mieluusti sen edullisuuden vuoksi aina kun reissatessa sarjan tuotteita sattuu tarjolle. Suunnitelmissani on vielä ennen kotiipaluuta käydä täydentämässä Miss Sporty kokolmaani parin iloisensävyisen estemäisen rajausvärin myötä.


Emergenay MakeUp Kit


Auringon voimasta voin sen verran kehaista, että ihoni ei enää ole sävyltään aivan keittiökaappien valkoinen. Punotuksen alta paljastuu hieman keittiökaapinvalkoista raikkaamman täyteläisempi sävy.

Tuo rusketukseen taipumattomuuteni on perheen keskuudessa yltynyt vitsin asteelle - muut ruskettuvat kauniin pronssin sävyisiksi, minun ihoni saa auringon vaikutuksesta hennon pinkin värityksen. Juntti Pee kiertää iloisena Tescon kosmetiikkaosastoa huikkaillen puolihuolimattomasti " Ei löydy kun nelkytplussaa!", viitaten huikkailuillaan tietenkin aurikorasvan suojakertoimiin. Minä käyttäisin mieleuiten yli kuudenkymmenen suojakertoimia - jotta voi rauhassa retkeillä koko päivän ilman palamisen tai possunpunaiseksi värjäytyneen hipiän riskiä  -  mutta isoilla kertoimilla varustettuja tuottieita on vain äärimmäisen hankalaa löytää. No nelikymppisen voimin on pärjätty tämä reissu.


Pinkkiä  pukkaaa
Kuka uskoo kuvvaa katsoessa,
että olen viettänyt viikon veden äärellä auringossa sääret paljaina?

Rajauksen ihmeellinen voima
- pari viivaa silmiin ja heti näyttää peilikuvassa enemmän itseltään
(huomaa kauniin pinkki sävy olkapäissä)

Balatonin aurinkoisille rannoille on heitetty hellät hyvästit. Nyt on vuorossa muutama ihana päivä Budapest elämää ja sitten odotettu paluu kotiin. Tänään jo Facebookii ehdinkin kirjoittaa siitä, että lomakiintiä tuntuu tulleen täytee - osa minusta kaipaa kovasti jo takaisin arkielään tasaiseen rytmiin, kouluhommien ja asiakkaiden hiusten pariin.

Suomessa ilmeisesti kelit on viilenemään päin ja myrskytuulet puhaltavat - onneksi kaiketi vain hetkisen aikaa. Toivottavasti saan napatuksia tuliaisen muodossa auringon mukaani, sillä tälläiset 25 plussa-asteen lämpöiset auringon täyttämät päivät olisi ihan kiva juttu juhannuksen keliksi.

Turvallista myrskypäivää teille blogiani lukeville!


Rakkaudella,
Sallamari


note to self  - seuraavalla reissulla pihistetään matkalaukkujen painoa vaatteista ei mukaan otettavasta kosmetiikasta.


4 kommenttia:

 1. Olet nätti, nakunaamana & meikin kera! Mulla on tänä kesänä 50+ suojakertoiminen lasten aurinkorasva, koska se oli ainoa tuoksuton, jonka löysin. En pidä aurinkorasvan tuoksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi aurinkorasvan tuoksu on asia josta minäkään en liiemmin pidä. Siedän kyllä, mutta mainitsen joka kerta että rasva tuoksuu pahalle.

   Meitä on siis kaksi aurinkorasvantuoksukriittistä :)

   Poista
 2. I feel you, mä olen ihan eri ihminen ilman eyelineriä :D

  VastaaPoista