26. elokuuta 2016

Fall shoes mood board

Fall shoes mood board

Hyvää syksyn alkua ihanat blogini lukijat!

Syksy on täällä ja käsillä on aika kääntää katse ihanien syysasusteiden puoleen. Minulla on hankintalistalla uudet syksykengät ja kylmemmille keleille soveltuva takki. Noita kylmiä kelejä toivottavasti saadaan odotella vielä jokunen hetki, joten tässä postauksessa ajattelin jakaa kanssanne muutamia inspiraatioita uusia kenkiä ajatellen.

Haaveilen uusista säänkestävistä kävelykengistä. Käyttökenkiä arkeen, sellaisia jotka eivät säikähdä syksyn ensimmäisiä sadekelejä. Sellaisia, joiden kanssa on mutkatonta ylittää pienet vesilätäköt. Haaveilen naisellisen näköisistä, mutta samalla kertaa kuitenkin mutkattoman askelystävällisistä, kengistä

Pinterest ja Polyvore ovat olleet lähteinä inspiroiville kuville syksyisessä kenkäaarrekartassani. Mary Jane, Oxford ja Chunky Heel ovat sellaiset hakusanat, joiden avulla olen bongaillut minun visuaalista silmääni miellyttäviä kenkäpareja.

Elämässä on menossa juuri nyt se vaihe, että kun kenkäostoksilla on puhtaasti ulkonäöllisten seikkojen lisäksi hiukan mietittävä myös käytännöllisiä ominaisuuksia. Korkeat kopisevat korot on minusta ihaninta maailmassa. Seisomatyö heittää sen verran haastetta keholle, ettei korkeat korot jatkuvassa käytössä ole minun fyysikkani rajojeni ulottuvissa.

Im just a human, not a superhero
- kehon rajallisuutta kunnioittaen on kenkävalintojaan suoritettava. 

Unelmieni syyskenkä on materiaaliltaan kiiltävää keinonahkaa, muodoltaan pyöreäkärkinen, väriltään musta sekä pohjan osalta massiivinen ja parhaassa tapauksessa pienellä tolppakorolla varustettu. Rakastan kengissä remmejä, jykevää pohjaa sekä pyöreitä muotoja. Hapsut, rimpsut ja reiälliset koristeet ovat nekin silmiä hivelevän ihania.

Myönnettävä on, että vaikka aito nahkakenkä on materiaalin puolesta se kaikista kaunein ja ihanin, on syksy sateineen nahkakengälle niin turmiollinen - siksi kallistun uuden kenkäparin osalta keinomateriaaliin. Vaatekaapistani löytyy kauniiden syyspäivien varalle ihana nahkainen metsänvihreä Minna Parikan Triple Lingual -nilkkuripari.

Loin kenkäaarrekartan oppaaksi ensi viikonloppuna koittavalle Tukholman reissulle. Olen manifestoinut Tukholman tuliaistoiveeksi uuden syyskenkäparin ja tuon yllä olevan kartan avulla uskon löytäväni oikean kenkäparin itselleni.

Tahtoisin löytää sovitukseen kuvan vasemmassa yläkulmassa näkyviä Dr Martensin Core Polley T-bar Flat ja tuplaremmillä varustettuja Mary Jane -kenkiä. Olen vuosia sitten omistanut muutaman parin 2nd hand löytöinä ostettuja Martenseja- ydet todella mukavat ja toiset ikävästi kantapäätä hankaavat. Miten voikin olla kaksi saman valmistajan kenkäparia niin kovasti toisistaan eroavat? En kuolemaksenikaan muista oliko se hankaava pari tuo yksiremminen vaiko kaksiremminen - siksi tahtoisin sovittaa muutaman parin Martenseja ihan fiilistelymielessä.

Martensit ovat täysnahkakenkinä aarrekarttani poikkeus toivemateriaalin osalta. Niitä harvoja kenkiä, jotka paranevat käytön myötä - tiedän, että moni ystäväni kaivaa syksyn tullen saman luottomartensparin kaapistaan aina uudelleen ja uudelleen. Martensit ovat syyskenkäaarrekarttani hinnakkain pari - laatu ja kauneus samassa paketissa vaativat osakseen myös pienen taloudellisen panostuksen. 

Luulenpa kyllä, että ikäväkseni silmäni pitävät Martenseista jalkojani enemmän. Kaikki kaunis maailmassa ei aina ole sovitettu juuri minun keholleni. On helpottavaa tajuta tuo juttuja ja nauttia maailman kauniista asioista silmien välityksellä ilman pakottavaa tarvetta itse omistaa niitä.

Toivottavasti inspiraatiokuvasta löytyy iloa jollekulle teistä lukijoistakin!
Minä palaan tähän teemaan uudemman kerran kuvien kera, kun  syksykengät ovat löytäneet tiensä luokseni.Joko siellä ruudun toisella puolella fiilistellään syksytunnelmissa?


Mukavaa perjantaita!


Rakkaudella,
Sallamari


1 kommentti:

  1. Minä vielä sinnikkäästi ajattelen kesää, vaikka lehdet jo kellastuu ja ainakin mökillä oli ihan syksyistä :D Mutta katselin kyllä syyskenkiä, mukavia nahkaisia nilkkureita, hyvin hoidettuna ja vahatuna ne kestää syksysateetkin eikä vesi tule läpi niin kuin monista tekonahkakengistä. Tosin ei niilläkään ehkä kannata kävellä suoraan lätäköstä :D En tykkää yleensä yhtään ruskeasta, mutta nyt olen katsellut ruskeita nilkkureita, ne on ehkä monikäyttöisemmät erilaisten takkien ja mekkojen kanssa kuin se iänikuinen luottoväri musta. Tennareitakin kaipaan, mutta en sellaisia tennarin näköisiä enkä lenkkarin vaan ihan kävelykenkiä, joilla on hyvä kävellä. Eccolla olisi yhdet, mutta kenkien tilaaminen on aina vähän riskialtista. :)

    Syksyssä odotan teen lipittämistä ja sitä ruskaa, kerrospukeutuminenkin on kivaa, joten kyllä sitä vähän fiilistellään siitä huolimatta, että toisella kädellä yritän takertua kesään ja toisella jo shoppailen syksyvaatteita ja -kenkiä :D

    VastaaPoista