29. elokuuta 2016

Kulmakarvat ojennukseen

Synkkä väri levitettynä karvoille - tässä kohtaa näyttää hujalta, oikeat lakritsakulmat.
Ennen värin levitystä levitän kulma-alueelle öljyä ehkäisemään kestovärin ihoon tarttumista.

Joka toinen kauneusjulkaisu tuntuu toitottavan, että kulmakarvat ovat tämän hetken SE juttu - The hot IT . Trendien aallonharjalla ratsastaen ajattelin tällä kertaa jakaa muutamia mietteitä kulmakarvoista kanssanne. 

Minulla on kaksi erilaista settiä kulmakarvoja. Oikealla puolella päätä arpien katkoma hajanainen rivi ohuita hentoisia kulmakarvoja, vasemmalla kaunis täyteläinen kulmakarvarivi. Kulmakarvojani ei hyvällä tahdolla saa muistuttamaan toisiaan ilman erillistä täyteväriä, toisella puolella kun on tuplaten toisen puolen karvamäärästä. 

Oikean puolen kulmakarva on vaurioitunut kahdesti - kahdessa eri tapahtumassa - ennen kuin ehdin täyttää kaksi. Kulma on ommeltu kasaan komeiden tikkirivistöjen voimin, vamman tuhovoima jatkuu pintaa syvemmälle. Kulmaluun alueelta puuttuu lähes kokonaan tunto.

Teinivuosina nypin kulmakarvani lähes olemattomiksi viivoiksi (niinkin aika moni muukin 90 -luvun kasvatti), eikä vammautuneen puolen karvattomuus juurikaan haitannut silloin. Kuutisen vuotta sitten kulma-alueelle tatuointiin pysyvästi pohjaväri, joka edelleen on kevyesti näkyvissä ja tekee kulmistani yhtenäisemmän oloiset meikittöminä päivinä.

Uutta kulmakarvojeni elämässä on harmaantuminen. Kyllä luit aivan oikein h-a-r-m-a-a-n-t-u-m-i-n-e-n - minä harmaannun. Teknisesti oikeampi termi olisi kaiketi kertoa, että kulmakarvani ovat ikääntymisen myötävaikutuksesta alkaneet menettää pigmenttiään. Tilanne on yksiselitteisesti sellainen, että kauniiden tummien karvojen joukossa piileksii nykyään kokonainen lauma värittömiä karvoja kutsuen lisää kavereitaan mukaan näihin bileisiin.


Siistityt kulmat - yksittäisen karvan väri sulautuu ihan nätisti pohjaväriin,
eikä tulos mustiksi värjätyistä karvoista huolimatta näytä lainkaan lakritsapötkylöiltä.

Ratkaisuksi vaaleneviin kulmiini olen keksinyt kulmakarvojen kestovärjäyksen. 

Kestoväri kulmakarvoissa on minulle sellainen juttu, jota harrastin ahkerasti joskus 90 -luvun loppupuolella yhdessä kaareviksi permanentattujen värjättyjen ripsien kanssa. Kävin kampaamossa säännöllisesti värjäämässä ripset ja kulmat. 2000 -luvun saapuessa tapa unohtui - ehkä iski budjettikriisi ja piti investoida vähät rahansa tärkeämpään - enkä muistanut koko kestovärjäyksen olemassaoloa ennen kuin koulussa perehdyimme tarkemmin silmänalueen karvojen värjäykseen.

Kyllä, edelleen kampaamoissa tehdään ripsi- ja kulmavärjäyksiä, ovat muuten erittäin suosittuja - tämä tiedoksi teille kaikille muille, joiden elämässä ripsi/kulma -kestovärjäys on jäänyt muistona 90 -luvun arkistoihin.

Minä värjäilen kulmiani itse kotona sunnuntai-iltaisin. Kulmakarvavärjäykseni on sarjassa asioita joita teen itselleni tavalla, jota en liiketyöskentelyssä suosittele kenellekään. Minä nimittäin värjään kulmani mustalla värillä, - tiedostaen miten hurjan mustaa ja pigmenttirikasta käyttämäni sävy on. Miten musta ei oikeastaan ole luonnollisen kaunis kenenkään kasvoilla, vaan oikeampi valinta olisi sekoitus ruskeita sävyjä ja harmaata väriä.

Itse itselleen tehdessä tekee asiat aika lailla toisin kuin työelämässä. Ensinnäkin pidän synkkää mustaa väriä karvoilla muutaman hassun minuutin. Nyt harmaat karvat havaittuani toistan värjäyksen säännöllisesti viikoittain. Kevyesti väriä, säännöllinen touch up - synkkä haalistuva salaisuuteni on piiloon peitetty.

Värinä kotioloissa käytän Ion Color Brilliance -kulmakarvaväriä. Asiakastyöskentelyssä pidän enemmän RefectoCil sarjasta hyvän pigmenttisyden, sävyvaihtoehtojen sekä helpon levittyvyyden vuoksi. Valitettavasti itselläni tuo RefectoCil sarja aiheuttaa kovaa kirvelyä ripsiä värjätessä ja sen vuoksi olen kotikäyttöön kokeilumielessä hankkinut muita värisarjoja. Ion Color ei ärsytä silmiäni ollenkaan vaan voin pitää väriä kirvelyittä silmissä koko ripsien värjäykseen tarvittavan ajan.

Vinkkinä kerron tässä, että mikäli sinusta tuntuu ripsien kestovärjäyksen yhteydessä aivan sietämätöntä kirvelyä kysy seuraavaa värjäyskertaa suunnitellessasi rohkeasti olisi kampaajalla/kauneussalongissa tarjolla jotakin toista värisarjaa. Omista kokeiluistani viisastuneena voin vakuuttaa, että väreissä on eroja.

 Ripsien värjäys ei saisi tuntua oikeastaan miltään - kirvely ja polte eivät ainakaan kuulu asiaan. Tekijäosapuolen puolustuspuheenvuorona on sanottava, että ellei asiakas itse kerro toimenpiteen aikana mahdollisesti ilmenneestä poltteesta ja kutinasta, on äärimmäisen vaikeaa ehdottaa tuotteen vaihtoa toiseen. Minä pyrin värjäämään asiakkaan karvat mahdollisimman hyväpigmenttisillä laajan sävyvalikoiman tuotteilla, mutta ikävien oireiden ilmetessä vaihdan mieluusti tuotteen asiakkaalle paremmin sopivaan. Hyvä lopputulos on usein kompromissien summa.

Oho, eksyttiin hetkeksi asiasta vähän asian viereen. Tärkeitä ja hyviä vinkkejä kylläkin, joten jätän ne paikalleen tarinan tähän kohtaan.

Muutama sana vielä kulmakarvoistani. Karvaan lisätyn kestovärin lisäksi piirrän kulmakavalinjat yhteneviksi aina meikin teon yhteydessä. Olen vannoutunut kulmakynäihminen. Kokeiltu on sekä puuteriväriä että erilaisia geeliväriyhdistelmiä, palaan niistä toistuvasti takaisin turvalliseen pehmeään kulmakynään. Vuosien saatossa kulmakynät ovat parantuneet laatunsa puolesta aiva huimasti, nykyisin tarjolla olevia kyniä on ilo käyttää - pigenttiä riittää ja väri liukuu tuotteesta iholle kauniisti.

Kulmakarvojeni salaisuudet on nyt avattu.

Uusi viikko on rykäisty käyntiin. Tällä viikolla onkin luvassa taas kaikkea jännittävää. Perjantaina suuntaan kulkuni JunttiPee ja ystäväni Jaana seuralaisinani kohti Ruotsia. Ensi viikolla sitten luvassa Ruotsiterveisiä ja Look Book -asuinspiaatiokuvia reissusta.

Oikein mukavaa elokuun viimeistä viikkoa teille kaikille!


Rakkaudella,
Sallamari


Ei kommentteja