13. elokuuta 2016

Runsashelmainen paitamekko Jungle Fever -kuosillaPostimies kiikutti tuossa alkuviikosta laatikkoon saapumisilmoituksen, jota vastaan sain postista lunastaa uuden ihastuttavan paitamekkoni. Tämäkin mekko on jälleen yksi näitä onnistuneita Ebay ostoksia, materiaalin sekä mitoituksen puolesta juuri sitä mitä myyntitekstissä luvattiin.

Mekko on merkiltään Zaful. Tutunkuuloisesta nimestä huolimatta tämä mekko ei ole brittiläistä alkuperää vaan Aasia tuotantoa. Mekko on materiaaliltaan joustava, puuvillan ja elastaanin sekoitetta. Mikäli pesuohjeisiin on uskominen  mekon voi pestä koneessa kolmessa kympissä, rumpukuivausta ei suositella.

 Minun tilaamani mekko on aasia kokoa 4XL ja mitoitukseltaan varsin runsas - todella yllättävä juttu. Rintamus majoittaa vielä minuakin rintavamman henkilön ilman että kietaisuleikkauksesta tulee provosoivalla tavalla avara. Vyötäröllä on myös hyvin tilaa. 

Pieni miinus mekon leikkauksen osalta on aavistuksen liian ylös sijoitettu vyötärö. Vyökohta on sijoitukseltaan lähempänä empire -linjaista leikkausta kuin vyötärön kapeimpaan kohtaan sijoitettua ampiaisvyötärö -leikkausta. 

Mikäli koet olevasi minua inasen verran kookkaampi ja pohdit mahtuisiko tällainen mekko sinulle,voi rohkaista sinua mekko-ostoksille toteamalla että tämän tyyppinemn mekko mitä todennäköisimmin mahtuu myös sinulle - ole tarkkana myynti-ilmoitusten mittataulukoiden suhteen.

Kokemus on opettanut, että aasiakokoja tutkiessa on syytä olla tuijottamatta kokolapun kirjaimia. Parasta on keskittyä yksinomaan rinta-vyötärö-helmapituus -mittoihin tuotekuvauksessa annettujen sentti-/tuumamäärien osalta. Minähän niin pyhästi kuvittelin kerrankin ostaneeni senttimitoilta juuri sopivan mekon, mutta yllätyksekseni huomasin valinneeni hiukan liian suuren mekon - tunnustan avoimesti, että näin käy ani harvoin nettiostosten parissa. 

Tilasin tämän mekon seuraksi yhtä kokoa pienemmän mekon erilaisella kuosilla. Mikäli tuokin mekko osoittautuu himpun verran liian väljäksi rohkaistun tilaamaan vielä kolmannen mekon jälleen kerran kokoa pienempänä. Onpahan talvikelillä sitten varaa valita väljempää mekkoa,sen mukaan paljonko pakkaslukema vaatii laittamaan vaatteita mekon alle.Mekko on koko lailla siististi ommellun oloinen, yhdestä kohtaa havaitsin pari roikkuvaa langanpäätä. Toki minä olen olemattomilla ompelutaidoillani hyvin epäpätevä arvostelemaan kenenkään ompelutyön siisteyttä. Saattaa hyvinkin olla, että ammattiompelijan silmin katsottuna mekko on erittäin kehnosti tehty. Minulle riittää vaatteessa sellainen laatu, että saumat eivät pahemmin kierrä suuntaan tai toiseen ja kaikki kangaspalat ovat tukevasti kiinni toisissaan. 

Ainoa todellinen miinus tässä vaatteessa on aivan liian lötköksi valmistettu vyö. Vyö on mekon kanssa samaa kangasta ja ommeltu kasaan ilman tukikangasta - vyö ei siis pysy ryhdissä millään. Suunnittelen yhdistäväni yksinkertaisen mustan vyön mekon pariksi tulevien käyttökertojen iloksi.

Polvimittaisen helman ja 3/4 hihojen ansiosta mekko on aivan täydellinen loppukesän/alkusyksyn käyttömekoksi. Kangas on aavistuksen ohutta kylmempiä kelejä ajatellen, toisaalta väljä leikkaus mahdollistaa alusvaatekerrosten lisäämisen kelien viilenemisen mukaan. 

Mekon printti on rohkea ja räiskyvä - sellainen olen minäkin. Rohkea, räiskyvä ja värikäs -  viihdyn mekon kuosissa kerrassaan loistavasti. Jotta asukokonaisuudesta ei tule kerrassaan sekametelisoppaa mekko täytyy asustaa varsin maltillisesti. Mustat kengät, musta laukku ja musta päähine, niin pysytään alle 14 tyylipisteen (lisää 14 tyylipisteen filosofiasta löydät täältä ). 

Päällystakiksi ilmojen viiletessä tämä mekko vaatii ehdottomasti sellaisen leveähelmaisen retrotyylisen takin, jollaista minulla ikävä kyllä ei vielä ole. Toivoa sopii, että syksy pysyisi mahdollisimman pitkään kohtalaisen lämpimänä, jotta välikausitakin kanssa tarkenee liikkua työmatkat. Mekko on hankittu osaksi jokapäiväistä kapselivaatekaappiani, aika näyttääkin miten mekko kestää käyttöä ja millä tavalla nuhrautumista mekkoon ilmaantuu - mikäli ilmaantuu.

Hinta-laatusuhdetta ei siis voi vielä kattavasti analysoida tämän mekon osalta. Mekolla oli hintaa postikuluineen vajaat parikymmentä euroa ja käyttökertoja toistaiseksi yksi. Toivottavasti mekko kestää käyttöä ja näin ollen saa kokea useita hyvämekkopäiviä tämän mekon kanssa.


Millaisia fiiliksiä retrohenkiset paitamekot herättävät sinussa?


Mukavaa lauantaipäivää!


Rakkaudella,
Sallamari


8 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis! Tykkään kyllä itsekin paitamekoista, tosi paljon. Mulla on vaan aika usein kaikissa tällaisissa kellomekoissa tuo vyötärö inasen liian korkealla -ongelma, useimmat mekoistani ovat Lindy Bopilta. Mutta kiva kun kirjoitat ebay-ostoksista, näitä vaan lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista <3 Pyrin kirjoittamaan jatkossakin Ebay löydöistä :)

   Poista
 2. Olen hulluna retro/vintage -paitamekkoihin.;) Tosin omistan vain yhden, Seppälässä oli yhteen aikaan niitä myynnissä. En tiedä, onko kiintymykseni jotain omaan menneisyyteen liittyvää nostalgiaa, koska 17+ ikäisenä käytin sukulaisten varastoista tongittuja paitamekkoja.:) Aitoa retroa. Aikaan, jolloin olin vielä niin hoikka, että mahduin melkein mihin vaan kuteisiin.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä onni löytää sukulaisten varastosta mekkoja. Aito retro olisi minusta aivan ihanaa, mutta valitettavasti minä olen aivan liian runsas retromekkoihin.

   Meidän onneksi on uustuotantoa.

   Poista
 3. Todella upean näköinen mekko! Sopii sulle todella hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Oikein sievä mekko, minä tosin miellen traditioonalisemmin paitamekoksi sellaisen, jossa on edessä napit ja kaulus niin kuin kauluspaidassa :) Nimityksestä huolimatta upea mekko, eikä ollenkaan kallis. Toivottavasti kestää käytössä hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin paitamekko on sellainen napitettava kauluksellinen mekko, mutta kun tein Googlausta tuollaisen mekon nimeksi tarjosi aika moni mekkomaakari termiksi paitamekkoa - aka. shirt dress

   Kietaisumekko olisi minusta ehkä parempi, mutta toisaalta kai kietaisumekko pitäisi olla edestä avoin ja tuossa on avoimena vain kaulus.

   Olen samaa mieltä, että nimestä viis mekko on ihana. Nyt vain odotellaan käyttötestin tuloksia. :)

   Poista