8. elokuuta 2016

Uudet kauniit mekkoni mun

Ehkä eniten minun näköiseni asukokonaisuus - kukkamekko ja tukkatubaani

Tajusin kirjaimia ruudulle näppäillessäni, että otsikosta huolimatta kaikki nyt esille pääsevät vaatteet eivät muuten edes ole mekkoja. Viimeisessä kuvassa on itse asiassa hame yhdistettynä täydellisesti hameeseen istuvaan paitaan. Näyttää kaukaa katsottuna kivalta  mekolta, mutta on käytännön kannalta monipuolisempi ihan vaan itsenään puolihameena.

Hame ja mekot ovat osa vaatekaappiuudistustani. Hankittu tutusta-ja-turvallisesta suosikkiostoskeskuksestani Ebaysta.  Tuo Ebay on vaan niin kätevä; selaat sopivia mekkoja, luet mittoja - sopivan yksilön osuessa silmiin muutama klikkaus ja mekko saapuu kotiovelle.

Toistaiseksi onni on ollut puolellani, saapuneista neljästä vaatekappaleesta kolme on ollut täsmälleen myyntikuvauksessa esitettyä materiaalia ja mitoiltaan kuvauksen mukainen. Neljännen osalta kuosi on kaunis ja mitoituskin lienee kohdallaan - vain materiaalin osalta tuote ei vastaan alkukaan myyntitekstiä. Puuvillasekoite on tulomatkalla jotenkin kummassa vaihtunut suihkuverhomuoviin.

Tilaan pääosin sellaisia vaatteita, joiden materiaalina käytetty kangas on puuvillasekoitetta. Malli on silmääni miellyttävien mekkojen - ja hameiden - osalta lähes poikkeuksetta aina sama; tyköistuva yläosa ja leveä hulmuava helma. Vintage inspired, retro style, 1950's housewife dress - siinä jokunen hakusana joilla minun silmääni miellyttäviä mekkoja netistä bongailen.

Mekkobrändien suhteen en ole kovinkaan nirso. Ei sillä etteikö Lindy Bop, Vivien of Holloway, Hellbunny tai Grace Karin valmistaisi kerrassaan ihania mekkoja. Minulle henkilökohtaisesti ei ole mitään merkitystä sillä seikalla, millainen brändilätkä mekon niskalapussa lukee. Bränditekijöitä mietin ainoastaan vaateteollisuuden eettisiä näkökulmia pohtiessa. Minulle mekon ulkonäkö on se ratkaiseva tekijä, ostan valta osan vaatteistani sillä perusteella että vaate itsessään - leikkaus, kuosi, yksityiskohdat - miellyttävät silmääni, sen sijaan että tietoisesti valitsisin pukeutuvani retromuodista minua enemmän innostuneiden hehkuttamien merkkien mekkoihin.

Mitä ilmeisimmin osa mekoistani on ainakin osittain kuosiltaan jäljitelmiä halutuista brändimekosta. Ehkä paljastan juuri nyt sivistymättömyyteni, kun en suoralta kädeltä osaa mieltää kulkevani näiden kuvissa esiintyvien vaatteiden osalta kopiokuosissa. Ovat kelpo vaatteita - kauniita katsella, huolella ommellun oloisia ja kivasta kuosista minulle mieleiseen malliin valmistettuja.

Minkiön höyryfestivaaleille kukkamekko sai seurakseen olkihatun

Ihastuttavva Tea Cup Porcelain -kuosinen mekko yhdistettynä hillittyyn mustaan turbaaniin
ja korkeakorkoisiin remminkenkiin.

Kahdesta samansävyisesta palasta - hame ja paita - syntyy mekkomainen kokonaisuus.

Olen juuri nyt uusimassa vaatevarastoani aika runsaalla kädellä. Haaveissani on siirtyä syksyn mittaan ainakin testiluontoisesti Project 333 -kokoelmien parista jonkin sortin koordinoituun kapselivaatekaappiin. Mekkojen, hameiden ja yläosien osalta kokoelma on karttunut kiitettävästi. Osa nettitilauksista onkin jo tullut ja osa vielä matkalla - yläosien osalta olen turvautunut nettiostosten sijaan ihan walk-in kauppojen tarjontaa. 

Enemmän pohdittavaa onkin sitten syksykenkien ja viileämpien ilmojen tullen lämpimän välikausitakin suhteen. Ajatuksena olisi löytää pitkäkestoinen välikausitakki useamman vuoden käyttöä silmällä pitäen. Kengät ovat ehkä se haasteellisin. Tahtoisin muutaman toimivan parin, jota voisi käyttää tilaisuudesta toiseen ja melkeinpä kelillä kuin kelillä. Vähän korkoa, naisellista pyöreää mutoilua plus hiukkasen sään kestävyyttä. Onhan minulla kaapissa ihanat vihreät Minna Parikka nilkkurit odottamassa viileämpiä syyskelejä. Kaverikseen ne kyllä jotenkin kaipaavat ainakin yhden käyttökenkäparin.

Lämpimällä aurinkosäällä uusia mekkoja fiilistellessä on vaikeaa  ajatuksissaankaan sijoittaa itseään syksyn sateisiin. Toimiiko mekko syksyn sateissa, mitä laittaa hameen alle talven paukkupakkasilla - tuollaisia kysymyksiä on pohdittava kesän lämpiminä hetkinä kapselivaatekaappihaaveittensa kanssa.


Onneksi lämpimiä päiviä on tänä kesänä ollut edes se kourallinen. Olen saanut iloisin mielin ulkoiluttaa näitä kesäisempiä mekkoja. 


Kapselivaatekaappikuulumisia luvassa lisää syksyn mittaan. Luvassa myös pohdintaa omasta tyylistä ja kuvallista havainnointia siitä, miten tyylisi on kehittynyt nykyiselleen vuosien kuluessa. Kuvia latailessani totesin, että jatkossa pitäisi panostaa enemmänkin mekkojen hienojen yksityiskohtien ikuistamiseen - koitan parantaa tapani sillä sektorilla teidän iloksenne.

Stay Tuned!

Mikä kuvien asukokonaisuuksista on sinun suosikkisi?


Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!


Rakkaudella,
Sallamari

8 kommenttia:

 1. Niin nättejä asuja! Näin mustien vaatteiden ystävänä tuo viimeinen on suosikkini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös mustien vaatteiden ystävä ja koitan opetella kuosivaatteiden ystäväksi. Viimeisen kuvan hame on lempparihameitani ja ah, niin monikäyttöinen.

   Poista
 2. Anonyymi9/8/16 20:12

  Viimeinen kokonaisuus miellyttää, hame on täydellisens ja kokonaisuus toimii.

  VastaaPoista
 3. Viimeinen asukokonaisuus on suosikkini, vaikka kaikki mekot ovat kauniita. Tuon ekan kuosi on ainakin sama kuin joissain Lindy Bopin mekoissa, mutta en menisi syyttämään kopioinnista, koska käsittääkseni kangasta ei ole pantattu vain heille ja heillä itselläänkin on ollut "kopioita" kalliimpien merkkien vaatteita. Ja tästäkin voi olla eri mieltä, koska valtaosa noista merkeistä pohjustaa vaatemallinsa vintagevaatteisiin, joten väkisin tulee moneen eri merkkiin samantyylistä pienillä eroilla :) Sama Ebay-vaatteissa.

  Tekisi itsekin mieli testailla Ebayn vaatteita, mutta jotenkin pelottaa ajatus siitä, joten en ole uskaltanut kokeilla vaikka niillä hinnoilla ei pitäisi pelätä, vaikka se hameen helma olisikin muutaman sentin toivottua lyhyempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkaisen testaamaan Ebayn vaatetarjontaa - toki kriittisen katseen kera. Mikäli ilmoituksessa on erilliset senttimitat kuvaamassa helman pituutta, rinnan ympärystä, vyöräröympärystä nyt ainakin, on oikeanlaisen mekon saaminen paljon todennäköisempää kuin pelkkään kirjain (tai numero) kokoon tiivistetyn tuotekuvauksen kohdalla. Olen tälläisen pienen vinkin oppinut kantapään kautta :)

   Poista