15. syyskuuta 2016

Lenita by Anette Ahokas Design


Pitkästä aikaa on luvassa yhteistyöpostaus. 

Luvassa on ensimmäinen kurkistus Anette Ahokas Designilta saamani suloiseen pakettiin. Palaan Anetten ihanien luomusten pariin uudelleen vähän myöhemmin syysmyssykelien koittaessa (Toinen puolisko paketin sisällöstä on toimivin viileiden syyskelien saavuttua)

Anette on nuoresta iästään huolimatta kokenut suunnittelija, ensimmäinen Anetten suunnittelema vaatemallisto esiteltiin vuonna 2014.Anette suorittaa parhaillaan muotoilijan opintoja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulussa täydentämään aikaisempia artesaaniopintoja. Anette syventää uusien opintojensa myötä osaamistaan puvustuksen sekä esiintymisasujen saralla.

Anette Ahokas Design valmistaa korkealaatuisia kotimaisia vaatteita ja asusteita ekologisuutta sekä eettisyysperiaatteita vaalien. Yritys toimii Slow Fashuon -periaattella, siten että tarjolla olevat tuotteet ovat ajattomia, käyttöä kestävän laadukkaita eikä tarjolla oleva mallisto pyri kilpailemaan kertakäyttöisten sesonkiluomusten makkinoilla. Kaikki malliston tuotteet valmistetaan käsityönä suomessa ja käytettävät materiaalit pyritään hankkimaan mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleina.Minä rakastuin Anetten yrityksen toimintaideaan
 ja tuotteiden taustafilosofiaan ensi tapaamisellamme.

Kestävyys, monikäyttöisyys ja materiaalien kierrätys ovat avainasemassa minun jokapäiväisessä pukeutumisessani. Ehdoton plussa Anetten vaatemallistossa on runsas kokovalikoima. Anetten ajatus siitä, että jokainen nainen tai mies saa tuntea itsensä kauniiksi häntä itseään miellyttävässä vaatteessa kehon mallista tai koosta riippumatta on sellainen ajatus joka sopii täysi yhteen minun maalmankuvani kanssa.

Valmiiden vaatteiden ja asusteiden lisäksi Anette valmistaa sovittaessa yksilöllisten mittojen mukaan asiakkaan toiveiden mukaisesti uniikkeja mittatilausvaatteita, esiintymisasuja sekä monikäyttöisiä asusteita.
Anette kyseli minulta taannoin kiinnostaisiko minua aloittaa hänen luomuksiinsa tutustuminen asusteiden kautta.
Vastausta lienee vaikea arvata - minähän hihkuin riemusta.

Kyllä. Kyllä.

Anette Ahokas Designin nettikauppaa selaillessani silmäni nauliintuivat tähän ihanaan kierrätysnahasta valmistettuun Lenita -kaulakoruun. Lenita on näyttävä asuste - mustaa kaunista nahkaa hopeoidulla kiinnikkeillä.  Lenita on monipuolinen koru, sillä pelkistetyn yksinkertaisuutensa ansiosta se on käyttökelpoinen lukemattomissa eri tilanteissa monella eri tapaa.

Minun käytössäni Lenita tuo vaihtelua arkiasuun helmien sijaistajana. Rakkauteni helmikaulanauhoihin on ikuista, eikä päättymistä ole näköpiirissä, Lenitan avulla saan arkiasuuni päivän niin vaatiessa aivan uudenlaista särmää.

Kaurakorun lisäksi Lenita toimii hienosti myös pantamaisena hiuskoristeena. Joskaan ei minun tynkätukassani, PikkuÄsään pitkiin kuteihin loihdin kyllä Lenitan avulla hienon kampauksen. Simppeli kiharapohja, sitten Lenita kiharoiden päälle niin että koru asettuu mukavasti päälaki-takaraivo -akselille. Muutama pinni käteen ja sitten kieputtelemaan Lenitan alapuolelle jääviä hiussuortuvia niskasta oman mieltymyksen mukaan Lenitan ympärille. (Kuva hiuspantakäytöstä ei ehtinyt tähän postaukseen - oli PikkuÄssällä sen verran kiire toisiin puuhiin, ettei ehtinyt äiti kuvaa napata -  mutta palaan asiaan myöhemmin kuvan kanssa.)

Minun kokoelmissani olevan koru on Lenita vaihtoehdoista mallia ohut. Tätä ohutta Lenita -mallia on saatavana myös pirteässä sinisessä värissä. Sininen on minusta värinä aivan ihana, ikävä vain että kirkas sininen sävy riitelee tukkani väri kanssa ja niin tuo vaihtoehto väreistä oli poissa laskuista minulla.

 Mikäli pohdiskelet uniikka mittatilauksena tehtyä asua itsellesi, kannattaa piipahtaa katsomassa millaista tarjontaa löydät Anetten luomuksista. Erityisen ihailtavaa Anetten toimintatavassa on tapa, jolla Anette pilkkoo valmistamiensa tuotteiden hinnoitteluperiaatteen asiakkalle. Piipahda rohkeasti tutustumassa tuotteiden hinnoittelurakenteeseen täällä.


Anette Ahokas Designin tuoreimmat kuulumiset löydät kätevästi  yrtiyksen Facebook-sivulta.

Minulla on sellainen kutina, että Anetetsta kuulemme lisää. Odotan innolla minkä juhlien yhteydessä jonkin median välityksellä bongaamme seuraavaksi jotakin Anetten suunnittelemaa.

Kiitos paljon Anette,
on ilo tehdä yhteistyötä kanssasi.


Palaamme näihin yhteistyökuvioihin täällä blogin puolella vielä uudelleen.


Näihin tunnelmiin,
mukavaa viikonlopun odotusta!

Rakkaudella,
Sallamari


yhteistyöpostaus: tässä postauksessa esiintyvä tuote on saatu suunnittelijalta

Ei kommentteja