20. syyskuuta 2016

Syyskenkä Love


Muistatteko lapsuudesta ne arvoitukset, joissa piti muodostaa lause piirrettyjen kuvavihjeiden avulla?

Ensimmäisen sanan muodosti kaari ja kuva nallesta. Niitä seurasi nuotiokuva ja kirjekuori. Lauseen lopetti aasikuva ja nasta, jonka eteen miinusmerkin taakse oli lisätty kirjain N.

Joko keksitte mikä lause tästä muodostuu?

Pitkä johdatus päivän aiheeseen alkaa lauseella Kaarinalle tuli kirje Aasiasta. Kirjeen sijaan minulle saapui Aasiasta - tarkennettuna Japanista - paketti, joka piti sisällään nämä ihanat kiiltävät Ebaystä bongaamani syksykengät.

Kengät ovat ilmiselvä replika T.U.K -brändin Kitty Shoes avokkaista. Joskin näiden kenkieni esikuva on materiaaliltaan täyttä nahkaa toisin kuin nämä 
 muoviseosmateriaaliyksilöt.

Muovisuus ei minua haittaa, paitsi tuoksun osalta. Kengät tuoksuvat voimakkaasti keinomateriaalilta - tuoksu muistuttaa etäisesti lapsuudessa käyttämieni juhlavien lakerikenkien tuoksua. 

Toinen hieman arveluttava seikka kenkien ostossa oli kokovaihtoehdot. Nämä minun yksilöni ovat suurin koko tarjolla olleista vaihtoehdoista ja 38,5 kokoiseen matalaholviseen ankkaräpyläjalkaan melkoisen napakat. Melkeinpä liian pienet, mutta ei kuitenkaan ihan. Viikon käytön jälkeen kengät ovat muovautuneet jalan mukaisiksi ja alussa kovin pelkäämäni hankaan-kantapääsi-rikki-koska-voin -fiilis on hellittänyt.

Ulkonäöstä annan kengille 9+, kiiltävä pinta, tukevan kokoinen Mary Jane -remmi ja selkeä kissaluviointi. Sounds like my shoes.Jään innolla odottamaan, miten hyvin kengät kestävät käyttöä. 

Alle kahdenkympin kengiksi, nämä jalkineet ovat jo nyt osoittaneet olevansa ihan kelpo ostos. Reilu viikko käyttöä takana, ei näkyviä kulumia havaittavissa.

Eettisyyskysymykset hiukan kaivertavat mieltä tämän hankinnan kohdalla. Tiedän rikkoneeni lähes jokaista arvokysymystä vastaan.

Ummistaako tyynesti silmänsä vaiko muuttaa omaa ostokäyttäytymistään?

Voisiko pysyä jossakin välimaastossa, ostaen vaidellen eettisesti tuotettuja ja vähemmän eettisiä tuotteita. Sellainen 50% hyväkuluttaja indeksi.

valintoja, valintoja, valintoja


Tässä kohtaa valitsen nauttivani näistä uusista syyskengistäni ihan täysillä.


Mukavaa alkusuksyä!

Rakkaudella,
Sallamari2 kommenttia:

 1. Niin söpöt kengät, toivottavasti kestävät pitkään! Eettisyyskysymykset ovat kaikenlaisissa materiaalihankinnoissa kyllä haastavia! Niin paljon kaikkea kivaa olisi edullisesti tarjolla, mutta valmistusolosuhteet arveluttavat. Minäkin olen varmaan tuossa tapauksessa sellainen 50/50 -kuluttaja. Lisäksi yritän uskotella itselleni, että kun ostaa uutta tavaraa vain harkitusti niin ei ole syytämässä kaikkia rahojaan hikipajoille ja tue niiden toimintaa merkittävästi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tosi julma, kun toisinaan ajattelen hikipajoista niin että ainakaan niiden siellä työskentelevien lasten ei tarvitse myydä kehoaan - että raaka orjatyö on jotenkin inhimillisempää, kuin se että joku ottaa nautinnon toisen kehosta vastoin kehon omistajan tahtoa. Ihmiset elävät sellaisissa olosuhteissa, joissa meidän moraalikäsityksellä ei ole sijaa vaan lapsi on vanhemmileen hyödyke, josta hyöty otetaan irti tavalla tai toisella.

   Näiden ajatusten jälkeen pakenen todellisuutta Facebookin suloisiin kissavideoihin.

   50/50 kuluttajana oleminen kuulostaa hyvälle. Luulen, että sellainen sopisi minullekin.

   Poista