19. marraskuuta 2016

Toisenlainen kampaus
Blogin sähköpostiin tippuu aika-ajoin - sopivan harvakseltaan - ehdotuksia ja vinkkejä mukavia postaustoiveita koskien. Yksi ihanalta lukijalta tullut sähköposti sisälsi sivulauseessa pienen pyynnön "Kun sä kerran opiskelet kampaajaksi, niin voisitko sä joskus antaa kivoja DIY hiusvinkkejä blogissa vaikka sillai että teet omaan tukkaan jotakin erilaisia lettikampauksia ja muita sykerönutturajuttuja."

Todella hyvä pyyntö, kun aika moni löytää hyviä vinkkejä oman tukan laittoon juurikin Internetin valtavasta tarjonnasta. Tarjolla on koko joukko taitavia hiustaikuribloggaajia sekä uskomattoman hienoja YouTube tutoriaaleja.

Minä en ikävä kyllä ole yksi heistä.

Ei sillä, ettenkö teknisesti osaisi toteuttaa varsin mukiinmeneviä kampauksia, vaan siksi että oma tukkani ei ole riittävän tuuhea kauniiden sykerö-letti-nuttura-messyhair -kampausten työmateriaaliksi.

Lukijapostin innoittamana päätin koettaa muutamaa arkityylistäni kovinkin eroavaa kampausta omaan tukkaani. Ainoastaan yksi kampauksista päätyy näkyville tänne blogin puolelle. Kaikki loput kokeilut olivat ikävä kyllä niin surullista katsottavaa minun tukassani, että ne jäävät yksinomaan yksityisarkistoni suojiin.

Kampausten harjoittelutarinassa on myös paljon positiivisia kuvakulmia. Tuli testattua ja harjoiteltua jos jonkin sortin letitys- ja punontatekniikkaa omaan tukkaan. Mietin myös siinä väkerrellessäni, onko tämä nykyinen kampaustyylini oikeasti se ainoa oikealta tuntuva vai voisiko jossakin aivan uudessa jutussa olla potentiaalia arkikampaukseksikin.


Yai ja Nei


Tässä kohtaan haluan ampua alas kaikki sellaiset väitteet, ettäkö ultralyhyeen Pixie Cut -henkiseen tukkaan ei muka saisi tehtyä mitään kampauksia. Pixie -tukka taipuu letti- tai up do -kampauksiin ihan siinä missä mikä tahansa muukin tukkapituus. Ainoa ikävä tosiasia ultralyhyen tukan kampauksia miettiessä on se seikka, että näyttääkseen kauniilta ultralyhyessä tukassa kampaus vaatii runsaasti materiaalia mistä loihtia kampaus. Hentotukkaisella ultralyhyt kampaus toimii ehkä parhaiten avonaisissa kampauksissa suorana tai kiharrettuna.

Hakusanat pixie cut braids ja pixie cut updo - lisää halutessasi vielä sana tutorial - Googleen näppäiltynä johdattavat halukkaat lyhyiden hiusten kampaustutoriaalien äärelle.

Kuvassa esittelemäni kampaus tunnetaan nimellä Double Braids tai Boxer Braids. Käytännössä kampauksessa on keskipään jakaus ja sitä reunustavat ohimolta alas niskaan kulkevat letit. Letit voi punoa osioita matkalla lisäten joko perinteisesti ranskalaiseen malliin tai vaihtoehtoisesti nurinperin hollantilaiseksi letiksi. Lyhyet tai irtoilevat suortuvat kieputellaan lettien lomaan kampaukseen mukaan piikkikampaa apuna käyttäen.

Minun tukkani leikkaus on epäsymmetrinen. Pään vasemmalla puolella hiukset ovat lähes tuplapituiset oikean puolen hiuksiin nähden.  Hiusten kehälinja on myös tasamittainen, eli hiukset ovat yhtä pitkän päälaella ja niskassa. Leikkaus toimii hienosti rullakampauksissa, mutta  lettikampauksiin se ei ole omiaan. Pieniä hajahiuksia napakan letin ulkopuolelle jää koko lailla iso joukko. Lakan ja piikkikamman avulla koetin kesytellä tuota letin ulkopuolelle jäävää joukkoa parhaani mukaan.

Enkä edes tohdi sanoa mitään tuosta väristä. Tyvikasvua on kuuden viikon edestä, kontrasti oman tyven ja tuon värjätyn osan välillä on aika huima. Tyvikasvu on juuri tässä hetkessä oikeastaan cool juttu - koulun salongissa me tekemällä teemme paljon tumma tyvi+vaaleampi latvaosa yhdistelmiä. Minä en osaa kantaa tyvikasvua kauniisti, sillä en tunne oloani kotoisaksi sekavärisessä tukassa. Lyhyessä tukassa tyvikasvu tuntuu paistavan heti ja minun silmääni tumma tyvi vain korostaa hiusten vähyyttä. Minusta tyvikasvu on todella cool aika monessakin tukassa. Olisi ihanaa jos itse osaisin olla supercool tyvikasvun kanssa.

Nappasin postauksen loppukommentikseni Pinterestin tarjonnasta muutaman aivan tyrmäävän inspiroivan tukkakuvan. Löytyy hienoja inspiraatioita niin tyvikasvun rokkaamiseen kuin ultralyhyen tukan kampauksiin.

Lyhyestä virsi kaunis. Tässä kaikki tältä erää aiheesta Vinkkejä ja Inspiraatioita Ultralyhyen Tukan Lettikampauksiin. Ehkä puolen vuoden kuluttua toistan aiheen aivan erilaisissa fiiliksissä.

Juuri tänään ja tällä tukalla jätän iloisena lettikampaukset ja niiden tutoriaalit toisten heiniksi. Joku jossakin rokkaa tyvikasvun ja lettikampaukset paljon minua paremmin ja se tekee minut valtavan iloiseksi. 

Minä riitän itselleni tälläisena.
Minun arkikampaukseni on toimiva ja sopii tämän hetken tukkamalliini.


Kiito ja anteeksi Pinteresti - nappasin omin lupineni nämä inspiraatiokuvat vailla krediittejä.
#badbadbad #nauhgtyofme


Oikein mukavaa viikonloppua!


Minua odottaa Road Trip seikkailu, josta kuulette lisää ehkä jo ensiviikolla.
Sneak Peak tunnelmia Road Trip kuulumisiin on tarjolla Instagramissa.Rakkaudella,
Sallamari

Ei kommentteja