6. joulukuuta 2016

Linnanjuhlat BingoMinun itsenäisyyspäivän perinteisiini kuuluu olennaisena osana tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhlien seuraaminen. En muista äkkipäätään yhtään sellasita vuotta, etten olisi ainakin sivumennen vilkuillut juhlalähetystä jotakin kautta. Irlannin vuosina katselin lähetystä aina Ylen verkkosivuilta tietokoneruudun välityksellä hymyillen sivuston hitaudelle - niin moni muukin ulkosuomalainen kenties tahtoi nähdä vilauksia kotosuomen itsenäisyyspäivätunnelmista.

Tänä vuonna päätin ilahduttaa teitä blogini lukijoita tälläisellä Linnanjuhla Bingolla. Bingoruutuun on kasattu sikin sokin juhlien ilahduttavia klassikkojuttuja sekä takavuosien kohua herättäneitä puheenaiheita. Linnanjuhlia kritisoivien mukaan juhlat menevät joka vuosi aina sen saman kaavan mukaan - että minä niitä katsomaan, kun ennakolta jo tietää mitä odotettavissa on. Bingon avustuksella voikin tänä vuonna omin silmin havainnoida, miten oikeassa linnanjuhlakriittisien joukko mielipiteineen on. Maybe - or maybe not.

 Bingo sopii myös pieneksi ohjelmanumeroksi juhlaillasta porukassa nautiskeleville, vaikkapa siten että ensimmäisenä bingoruudun täyteen bonganeelle luvassa on jonkin pieni palkinto.  

Samalla tavalla kuin linnanjuhlat itsessään, jättää tämäkin bingoruutu sijaa mielipiteelle ja erilaisille tulkinnoilla - millainen on symppis tyyppi ja miten paljon pitää olla pilkkuja, jotta puvun kangas luetaan eläinkuosiksi. Ei ole olemassa yhtä oikeaa mielipidettä, jokaisen tulkinta on omalla tavallaan oikea.

Käyttäkää bingoruudun täytössä aivan vapaasti omaa harkintaanne. Eriävät mielipiteet ovat niin tärkeässä roolissa linnanjuhlien viihdyttävyysarvoa mitattaessa. Ilman eriäviä mielipiteitä juhlat olisivat ihan läpihuutojuttu. Mielipiteidemme eroavaisuuksien ansiosta näistäkin juhlista riittää puhetta vielä pitkään.

Erilaisuus on rikkaus.


Oikein hyvää Suomen 99. itsenäisyyspäivää teille kaikille!


Rakkaudella,
Sallamari


ps. käykää kommentoimassa osuiko teidän kohdallenne tällä kertaa tuo maaginen kokoruudun Bingo. Minä laitan huomenna kuvan omasta bingoruudustani.


2 kommenttia:

  1. Tämähän näyttää aika hulvattomalta! Olen tosi laiska katsomaan linnanjuhlia, mutta tämmöisen bingon parissa niitä tulisi varmaan tsekattua vähän intensiivisemmin! :D

    VastaaPoista
  2. Haha, meilläkin katsottiin linnanjuhlia taustalla samalla, kun syötiin ja juhlittiin, mutta bingoa en äkännyt pitää. Ensivuonna sitten. :D

    VastaaPoista