18. joulukuuta 2016

Sitruunojen voimalla yli talven synkimpien hetkien
Viime kuun puolella kirjoittelin iloisista Ebay ostoksista - näistä tummakuosisista talvimekoista siis - luvaten palata näihin mekkoihin uudemman kerran kuvallisten esittelyjen kera.

Tällä kertaa esittelyvuorossa on  tämä ihastuttava sinipohjainen sitruunakuvioinen kellohelmamekko. Mekon valmistusmateriaali on puuvilla-elastaani sekoitetta. Materiaali joustaa kevyesti, mutta on samalla tukevan ja ryhdikkään oloista. Mekon sivussa on sulkumekanismina vetoketju, mekko puetaan päälle sujauttamalla se pään yli.

Malliltaan mekko on kietaisuleikkauksella varustettu paitamekko. Mekko on leikkaukseltaan kohtalaisen tilava, riittää peittämään isommankin poven. Ainoa pieni miinus minusta tässä mekossa on tuo kietaisumallinen kaula-aukko, joka välttämättä ei toimi täydellisesti uhkeampipovisella kantajalla. Isopovisen kantajan yllä mekosta tulee helposti sellainen "tissityrkkymekko"  fiilis - eikä siinä mitään, on vain mietittävä ajatuksella millaisiin tilaisuuksiin mekko on parhaimmillaan ja missä tilaisuudessa avara kaula-aukko ei ole edustavimmilaan.

Viileillä talvikeleillä tämä mekko toimii kivasti villatakin kanssa.

Parasta tässä mekossa on riittävä pitkä ja laakea helma. Alushameeseen yhdistettynä helman pituus on polvimittainen ja tuolille istuessa helmaa riittää reilusti pyllyn alle. Kuosi on minusta kerrassaan ihastuttava, vaikka eihän se mitenkään ainutlaatuinen ole. Tismalleen samaisella kuosilla on Ebayssä tarjolla monen sortin mekkoa useamman mekkovalmistajan toimesta.

Mekko on mukava yllä, mitään hankaavia saumoja tai inhottavasti törröttäviä hoito-ohjelappuja ei onneksi ole. Pahimpina päivinä kun kosketusärsytys on huipussaan, väitän vakaasti tuntevani jokaisen kieroon ommellun sauman ja ylimääräiset langanpäät vaatteissani. Tämä mekko tuntuu sisäpuolen osalta olevan kelvollista työtä, joten normiarjessa ainakaan mitään erityisesti ärsyttävää ei saumojen osalta ole havaittavissa.


Ainakin hinta-laatusuhteen osalta tämä mekko on täydellinen hankinta. Olen viimeisen kuukauden aikana työkäytössä onnistunut pilamaan kuusi eri vaatekappaletta vaalennusaineen kanssa työskennellessäni - pisara siellä, tippa täällä. Kirjava mekko on pelastus, sillä jokainen väri- tai vaalennusaineroiske ei pistä kuosin joukosta silmään erityisen pahasti.

Onnistunut ostos,
mekkoa on ulkoilutettu jo useamman kerran.


Salakavalasti tuo joulu meitä lähestyy, ensi viikon sunnuntaina ollaankin jo post-joulu -tunnelmissa. Odotan malttamattomana bloggareiden  ihania joululahjakatsaus postauksia. 

Kuka on ollut kiltti,
kuka vielä enemmän kiltti.

Mitä ihanaa paketeista paljastuukaan?

Oikein mukavaa neljättä adventtia teille lukijoilleni!


Rakkaudella,
Sallamari


4 kommenttia:

 1. Ihana mekko, rakastan tuota sitruunakangasta! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sitruunakangas on minustakin kerrassaan hurmaava. Kangas on syy, miksi mekon ostin.

   Poista
 2. Ihanan pirteä mekko! Sopii sulle hyvin. :)

  VastaaPoista