9. helmikuuta 2017

Sulka hattuunLöysin H&Mn jälkialen jämähyllykyöstä kaksi aivan ihastuttavaa huopahattua!

Jälkiale on se kausialennusmyynnin jälkeinen hetki, kun kaikki ne menneen kauden huti osumiksi osoittautuneen hitiksi mietityt vaatteet ja asusteet jäävät kaupan nurkkaan sijoitettuun alerekkiin  -70% lisäale kyltin alle roikkumaan. Minulle tälläaiset jämäalet ovat monesti olleet todellisia aarreaittoja. Pyrin tekemään jämähyllyjen kätköistä hauskoja asustelöytöjä, kun vaatepuolella näiden hyllyjen kätköihin eksyy pääsääntöisesti hyvin pieniä kokoja.

Eilen mukaani lähti nämä kaksi ihastuttavaa hattua. Hatut ovat molemmat väriltään mustia ja materiaaliltaan 100% villasta valmistettua huopaa.

 Ensimmäinen näistä hatuista on klassinen bowler hattu. Ostin hatun, koska se istui kivan näköisesti päässä. "Sä oot sellainen kalliimman sirkuksen pellehermanni ton hatun kanssa.", totesi hatusta armas puolisoni. Kalliimman sirkuksen pellehermanni on sen verran rouhea luonnehdinta, että hattuhan oli pakko kotiuttaa osaksi asustekokoelmaani. Bowler hat tuo ajatuksiin mielleyhtymän ihanasta Liza Minnellistä Cabaret elokuvassa. Ajatusleikkinä pohdiskelin voisiko sitä joku kaunis päivä yhdistellä Cabaret -elokuvasta inspiroituneen asukokonaisuuden hatun ympärille.

Toinen valitsemistani hatuista toi silmieni eteen eksyttyään mieleeni välittömästi suosikkinäyttelijäni Winona Ryderin Beetlejuice elokuvan Lydia Deetzinä. Lydia isossa lierihatussaan synkkäsävyistä kahdeksankymmentäluvun goth -tyyliä suloisesti ilmaisten on kautta vuosien ollut yksi asuinspiraatiolähde minulle.  Asustekokoelmassani on ollut kauniin ison lierihatun puute, joka nyt tämän hattulöydön myötä on korjattu!
Vapaapäivän ratoksi on tänään tullut tehtyä hyvien ostosten lisäksi paljon pyykkihuoltoa. Olen aikaisemminkin kertonut, etten pese mekkojani läheskään joka käyttökerran jälkeen vaan huollan käytetyt mekot takaisin käyttökuntoon tuulettamisen, pakastamisen ja höyryttämisen voimin.

Tämän päivän pakkaskeli houkutteli siirtämään koko joukon varastoitua vaatteita kunnon pakkaskäsittelyyn pihamaalle. Osa varastoiduista kevät/kesävaatteista saa viettää ulkona koko yön. On otettava kaikki ilo irti näistä pakkaskeleistä sen hetken kun niitä vielä riittää.


Onko teidän lukijoiden joukossa hattujen ystäviä?
Millaisia hattuja löytyy teidän kokoelmistanne?


Mukavaa torstai-iltaa!


Rakkaudella,
Sallamari


6 kommenttia:

 1. Kivan näköiset löydöt! Rakastan hattuja. Keräilen niitä suorastaan. Eniten löytyy erilaisia lierihattuja, stetsonia, silinteriä ja muuta, mutta yllättäen myös lippiksiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, munkin hattu kokoelmassa on lippiksiä. Mutta ne on kyllä visusti kaapissa ja mä käytän niitä eniten kesäisin syrjäisillä frisbee golf radoilla (koska jostakin syystä frisbee golfia pelatessa aurinko paistaa AINA väärästä suunnasta). Lippiksien kanssa mä olen niin kaapissa.

   Poista
 2. Mä rakastan huopahattuja, ne näyttää tosi kivoille kaikilla ihmisillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopahatutn äyttää kyllä niin hyviltä tosi erilaisilla ihmisillä, mä olen havainnut saman. #huopahatturakkaus

   Poista
 3. Minäkin tykkään hatuista. Haluaisin sellaisen vintagetyylisen nipottimella tukkaan kiinnitettävän hatun, mutta nyt olen pärjäillyt sellaisella lipallisella hatulla, rusetilla varustetulla baskerilla ja sitten on sellainen vähän 30-luvun tyylinen hattu. Sellaisia haluaisin myös enemmän, lähinnä vahvasti vintagehenkisiä ja pehmoisia, pään mukaan muotoutuvia :) Minulta löytyy myös knalli mutta se on harvemmin käytössä kun se on niin kovaa materiaalia ettei ihan hevillä kallon mukaan muotoudukaan. Ehkä märkänä voisi muotoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos knalli on vuoritettu on sen muotoilu haastavaa :( Vuorittamattoman muotoilu onnistuu kai helpommin ja vaatii tosiaankin ounastelemasi kostutusta. En kyllä omaa kokemusta kuin yhden huovasta valmistetun talvihatun venyttelystä, siitä tuli ihan kelpokappale kostuta ja venytä -metodilla.

   Mä rakastan vintagehattuja ja juuri viikonloppuna bongailin niitä tuolla Kustom Kulture Shown vintageswapissa. Mitään sopivaa ei tarttunut mukaan, mulla kun on vielä toistaiseksi vintagehattuihin soveltuvaksi vähän vähäisesti tukkaa.

   Onnea etsintöihin <3

   Poista