9. huhtikuuta 2017

Mikä hiton puolikuu manikyyriYksi 30- ja 40 -lukujen glamourin viehkeitä symboleja on puolikuu manikyyri. Eräänlainen ranskalaisen manikyyrin käänteislakkaus, joka autenttisessa olomuodossaan syntyy niin, että värillistä lakkaa levitetään kynnen keskiosaan ja kynsinauhan tyveen piirtyvä - luonnon kynnessä vaaleamman värinen -puolikuun mallinen osa sekä kynnen kärki jätetään värittömiksi. 

Tärkein tekijä lakkauksen synnylle ja syy suuren suosion takana on kenties niinkin yksinkertainen seikka kuin käytännöllisyysnäkökulma. Glamourin aikakaudella manikyyrit olivat hitaasti luotava käsityön taidonnäyte lakoilla, joiden kuivuminen kesti iäisyyden. Naiset yrittivät kaikin keinoin tietenkin pitkittää lakkauksen kestoikää ja näin ollen lakkaamatta jätetyt puolikuut "hidastivat" lakkauksen ulos kasvua häivyttäen uuden kasvun ja lakkauksen rajaa.

Oletko sinäkin elänyt siinä uskossa, että isoäidin aikaan kynsilakkaa oli saatavilla vain punaisen eri sävyissä siten, että väriskaalan hurjimpia sävyjä oli räiskyvä vaaleanpunainen?

Voin lohduttaa että vielä aivan äskettäin minä luulin ihan samoin. Satuin lukemaan valaisevan artikkelin Internetin ihmeellisen maailman syövereistä ja tunnustan että hämmästyin sen kertomasta. Värejä kuten hopea, kulta, vihreä, sininen, violetti, musta ja sinapinkeltainen on ollut tarjolla jo isoäitiemme aikoina. Vaikkakaan räväkät sävyt eivät liene olleet se yleisin (tai ihan joka tytölle hintansa puolesta saatavissa oleva) vaihtoehto, olivat erikoisemmat värit jokatapauksessa kynsilakan valmistajien toteuttamina valittavissa oleva vaihtoehto.
Minun kynsiteknikolleni puolikuumanikyyri oli varsin tuntematon käsite, kun ensimmäistä kertaa saavuin hänen asiakkaakseen. Annan täydet pisteet Hennalle halusta kehittyä omassa työssään ottamalla avoimin mielin toteutettavakseen toiveeni mantelin muotoisista puolikuu manikyyrillä lakatuista kynsistä. 

Tässä tuoreimmassa lakkauksessa kokeilimme asenteella "tämähän saattaisi toimia" tekniikkaa, jossa puolikuut lakataan valkoisella geelilakalla punaisen kerroksen alle. Lopputulos on todella kaunis puolikuiden muodon ja symmetrian osalta, eikä valkoinen maali loista punaisen alta näkyvästi. Aivan lähietäisyydeltä katsoessa (lue silmä kiinni kynnessä) voi puolikuuosion ympärillä havaita himmeän vaaleamman punaisen kaaren.

Suunnitelmissamme on kokeilla vieläkin autenttisempaa otetta puolikuumanikyyriin lisäämällä lakkaukseen myös värittömäksi jätetty kynnen kärkiosa.


Millainen on sinun lempimanikyyrisi?  Minä mieleläni kuulen juuri sinun inspiraation lähteistäsi kynsien lakkauksen suhteen. Kenties oletkin lakkaamattomien luonnonkynsien ystävä ja haluat jakaa ajatuksia lakkaamattomuuden filosofiasta kanssani. Kommenttiboxin ovat tervetulleita myös kaikki  vinkit juuri sinun lempilakkaustasi koskien.


Mukavaa sunnuntaita sinulle lukijani!

Muistithan äänestää?

Rakkaudella,
Sallamari


2 kommenttia:

 1. Noissa on kyllä menneen ajan glamouria! <3 Itse tykkään pitää kynteni nykyään ihan lyhyinä ja siisteitä (kun joskus nuorempana jaksoin vielä harrastaa niiden kasvattamista), mutta lakkaan niitä silti milteipä jatkuvasti. Suosikkejani ovat erilaiset värikkäät, kimaltavat (isohileinen hologlitter!) lakat, joita usein laitan useamman kerroksen niin, että eri värit kuultavat vähän toinen toisensa läpi. En oikein ole perus manikyyrejen ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdyn rakkauteen kimaltavien lakkojen suhteen. Isohileinen hologlitter on mahtava keksintö ja ihailen sitä aina kun satun jonkun kynsissä sellaista bongaamaan <3

   oih glitteriä <3

   Poista