6. toukokuuta 2017

Kansainvälinen syömishäiriöpäivä ja #lupanäkyä

Kotikutoisella otteella luoto #älämahdumuottiin -otos.
Koska jokaisella meistä on #lupanäkyä

Kansainvälisen Älä laihduta -päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä kyseenalaistamaan laihduttamiseen ja painoon liittyviä päähänpinttymiä ja pakkomielteitä. Ei ole olemassa yhtä oikeaa kehonmuotoa ylitse muiden.

Anna itse itsellesi edes tänään lupa on rakastettava, ihana ja ihmeellinen tämän hetken kehossasi. Rakasta itseäsi tässä hetkessä, kiitä mieltäsi ja kehoasi niiden olemassa olosta, sano peilin edessä ääneen itsellesi rohkeasti "Rakastan sinua!" Älä laihduta päivä on minulle syömishäiriöistä toipuneena ääeettömän tärkeä päivä. Halua viedä ihmiskehon kauneuden ja yksilöllisen ainutlaatuisuuden sanomaa eteenpäin ottamalla osaa ihanan valokuvaajakaksikon Niina Stolt ja Mirkku Merimaa yhdessä Etelän Syli Ryn kanssa lanseeraamaan #älämahdumuottiin -kampanjaan.

Viralliseen kuvaan en kuvauspäivänä ehtinyt, joten piti kehitellä kevyesti kotikutoinen versio teeman mukaan - ja siitä se ajatus sitten lähti.

Minusta #älämahdumuottiin-viesti on voimauttava - riko rajoja, ole onnellisesti oma itsesi. Ei ole tarvetta mahtua yleisesti hyväksyttyihin kauneusihanteisiin voidakseen olla onnellinen. Ole sinä. Ole oma itsesi.


Näin tärkeällä asialla lähestyn teitä tänään. Jos hyvältä tuntuu, nappaa kuvasta inspis ja toteuta oma #älämahdumuottiin -kuva. Vaikkapa muistoksi tästä päivästä ja rohkaisuksi itselle, siltä varalta että huono päivä pääsee joskus yllättämään.

Sinä olet ihana.
Sinä olet arvokas.
Tänään - juuri tuollaisena.


Ensi viikolla luvassa kissakuvia.


Rakkaudella,
SallamariPs. Meidän  paikallisessa lehdessä oli kuluneella viikolla pieni juttu minusta, syömishäiriöstä ja itsensä löytämisen vapaudesta. Lehden digitaaliversiossa voit sinäkin käydä vilkaisemassa jutun.

2 kommenttia: