10. toukokuuta 2017

Rexit tuli taloon

Arkirealismia osa 187 - kaksi uutta kissaa kotiutuu
Mau Prinsessan ensimmäinen reaktio uusii ystäviin oli suunnilleen
"Koska nää lähtee kotiinsa?"

Perheemme kasvoi viime viikon lauantaina kahden uuden jäsenen verran. Päätimme yhdessä avata kotimme ovat Cornish Rex kaksikolle Mikille ja Maddylle. Suloiset kissat etsivät yhdessä uutta kotia omistajaperheen elämässä tapahtuneiden muutosten seurauksena.

Herra Hartikaisen kuolema jätti meidän perheeseen lemmikin mentävän aukon. Hartikaisen poismenon jälkeen olen tiennyt sisimmässäni, että uuden koiran hankinta ei ole unelmani. Olemme yhdessä keskustelleet, että perheessämme olisi tilaa yhdelle tai kahdelle uudelle kissalle, siitä huolimatta mitenkään aktiivisesti uutta perheenjäsentä meille ei juuri tässä hetkessä ole etsitty.

Ajatuksen tasolla jätin ovet auki toivottaen uuden lemmikin tervetulleeksi elämäämme. 

Sattuman kautta saimme tiedon uutta kotia etsivästä kissakaksikosta. Omistajaperheen kanssa käytyjen pitkien keskustelujen päälle tuumattiin yhdessä, että kaksikko voisi olla luonteva lisä perheeseemme niin, että perheen olemassa oleva kissajäsen Miss Mau sopeutuisi myös revirilleen saapuviin uusiin tulokkaisiin.

Eläinten hyvinvointi etusijalla lähdettiin kokeilemaan laumanmuodostusta.


Pullataikinalta näyttävä suloinen Miki.

Pieni ja pippurinen kehruukone Madde

Ensimmäinen ilta meni tuijottelukilpailun ja sihinäviestinnän merkeissä. Meidän Mau Prinsessa toivotti vieraat tervetulleeksi osaksi elämäänsä kuuluvasti sihisten samalla turkkia reteästi pörhistellen. Näin kissat kuulemma toimivat vieraiden saapuessa heidän reviirilleen. Nämä vieraat onneksi ovat rohkeita - ja samalla äärimmäisen vieraskoreita - aloittaen tutustumisen uuteen kotiinsa talon rauna-alueita kartoittaen. Miss Mau ja vieraat tutustuivat toistensa tuoksuihin turvallisen välimatkan päässä.

Askel onnistumiseen lauman luomiseen otettiin ensimmäisenä kohtaamispäivänä, kun illan hiljetessä kissat löysivät oman tilan jossa rentoutua - jokainen söi, leikki ja teki tarpeensa, vaikkakin kukin omalla tahollaan.

Sihinää ja kevyttä murinaa on ilmassa ollut tyttöjen kohdatessa. Kahden aikuisen naaraskissan sovittaminen uudeksi laumaksi on tietäen haasteellista. Maddyn taipumus arkuuteen sekä Maun reviiritietoisuus ovat luontaisia katalyyttejä epävarmuutta viestivälle käytökselle - kumpikin jännittää vähän toista. Tähän aamuun mennessä tilanne on kehittynyt niin paljon, että kissat ohittavat toisensa jo alle metrin etäisyydellä hienosti.

Supersosiaalinen Miki on puolivahingossa valahtanut sellaiseen valtakunnansovittelijan rooliin tässä laumanmuodostustilanteessa. Miki ei jännitä, aratele eikä koe ketään uhkaavaksi - omistaa myöskin jokseenkin alhaisen itsesuojeluvaiston - Miki marssii simppelisti keskelle tilannetta, jossa tytöt kyräilevät toisivaan ja lempeällä kurinallaan laukaisee jännitteet. Mau ja Miki ovatkin eilisen aikana hienoskelleet pariin otteeseen neniään toisillee kurnutellen.

Yksi tiukempi kohtaaminen täällä on käynyt - kaksi muut koitti illalla hiipiä makuuhuoneeseen jakamaan samaa minun asuttamaani sänkyä Miss Maun kanssa. Mau yllättyi ja hermostui - väärä aika, paikka ja liikaa väkeä - arvata saattaa, että sähinäksi ja pörhistelyksi meni. Pelkällä sähinällä onneksi selvittiin, kukaan ei hyökännyt kynsin ja hampain.

Ennen kissojen tuloa selvittelin neuvoja laumanmuodostuksen helpottamiseksi. Ruoka ja leikki ovat neuvojen mukaisesti osoittautuneet kelpo keinoksi yhteisen sävelen etsinnässä. Lauman muodostus asiantuntijalausuntojen perusteella voi viedä muutamasta viikosta kuuteen kuukautta.

Meillä menossa on neljäs yhteinen päivä ja valtakunnassa kaikki vaikuttaa perin rauhalliselta. Minulla on hyvät fiilikset laumautumisen onnistumisen suhteen.


Uusien ystävien hajumerkkejä ja suoria nenäkontakteja


Luvatut kissakuvat kuulumisien kera ovat tällä kertaa tässä.
Vinkatkaa kommenttiboxiin jos jatkossakin haluatte silloin tällöin kuulla eläintarhamme kuulumisia.


Mukavaa keskiviikkoiltaa!Rakkaudella,
Sallamari


2 kommenttia:

  1. Ihania! Kyllä kiinnostaa kissakuulumiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissakuulumisia luvassa ihan lähiviikkoina

      Poista