1. syyskuuta 2017

Baseballtakki vs. laatikkotakki - Kumman valitsetLämmin kesä on enää kaunis muisto, syksy ja viileät kelit tekevät tuloaan.


Ihastuin alkukeväästä KappAhlin kevätmalliton sinivalkoiseen laatikkotakkiin. Takin kuosi on todella kaunis ja takin värimaailma kiehtoi minua. Lähes 90 euron hinta piti ikäväkseni lopulta huolen siitä, että takki jäi keväällä hankkimatta, kun kevään tiukkaan budjettiin takki oli ikäväkseni liian hintava. Haave takista jäi elämään.

Kesän alennusmyynneissä minua onnisti ja löysin kotikaupungin liikkeestä  yhden kappaeen juuri tätä takkia minulle sopivassa koossa mahtavalla 70% alennuksella, 

Laatikkomallinen takki ei tasapaksun muotonsa ansiosta ole välttämättä se kaikkein imartelevin takki  vartalomallilleni. Pohdin ompelijan kanssa pieniä sisäänottoja vyötärölle, mutta takin vuorirakenteen vuoksi sisäänotot eivät ole ehkä se kätevin ratkaisu. Päädyin hankkimaan takin väriin sopivan vyön, jonka avulla vyötärölinjaan saa luotua muotoa.
Tämä kevyempi uusista syksytakeistani on täysi heräteostos.

Löysin kevyen trikookankaisen baseballtakin Prisman tarjousrekistä kymmenen euron alehintaan. Löytö on aivan loistava, sillä vaatekaapistani puuttui kokonaan hupparin kaltainen kepeähkö pitkähihainen vaate, jonka voi heittää lämpimän päivän päätteeksi hartioille. Baseball takin paras puoli on se, että se on helposti yhdistettävissä niin housujen kuin mekkojen kanssa.

Kumpikin takeista on jo päässyt käyttöön. Vaikka takit ovatkin keskenään kovin erilaisi,a on kumpikin takeista hauskalla tavalla hyvin minun tyyliini sopivia.

Hello Syksy ja tevetuloa vaan,
 minä olen valmiina!


Kumpi takeista on sinun suosikkisi?
Millaisella takilla sinä olet valmistautunut syksyn kohtaamiseen?


Rakkaudella,
Sallamari
7 kommenttia:

 1. Anonyymi2/9/17 07:50

  Molemmat takit näyttää niin kivoilta päälläsi mutta ehkä mä olen enemmän tota baseballtakki tyyppiä ;) Ihanaa syyskuun alkua ja viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Ihana toi baseballtakki! Mulla on myös vastaavin funktioin varustettu välikausitakki hakusessa. Pitäisi olla rento, löytyä taskuja ja kuitenkin jotain siistimpää kuin huppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä muuten ole helpoin homma löytää kivaa rentoa välikausitakkia!
   Paljon tsemppiä etsintään, toivottavasti löydät kivan monikäyttöisen takin.

   Poista
 3. Anonyymi3/9/17 10:13

  Aika vaikea olisi kyllä valita näiden kahden niin erilaisen väliltä. Ottaisin mielelläni vaikka molemmat. Toisen niitä päiviä varten kun haluaa olla lady ja toisen niihin vähän rennompiin menoihin. Kapealinjaisen pitkän takin kanssa on kyllä vähän vaikea käyttää kellomekkoja.

  Löysin viime talvena outlet-myymälästä takin, jossa on trenssityyppinen yläosa ja vyötärön alapuolella lyhyehkö peplum-helma. En sitä keväällä juurikaan ehtinyt käyttää, joten oli ilo muistaa sen olemassaolo nyt viime viikon viileänä aamuna. Olen nimittäin pitkään tuskaillut kellohelmojen ja päällystakin yhdistämisen kanssa. Kellohameita voi käyttää helposti kesällä kun ei tarvitse takkia ja talvikäyttöön minulla on prinsessalinjainen villakangastakki, jonka alle helmat mahtuvat. Mutta syys/kevät-aikaan osuu jakso, jolloin yläosan löytäminen on ollut hankalaa. Nyt on sekin takkiongelma ratkaistu ja syksy saa tulla.
  -TVjne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellohame ja päällystakki on totisesti haastava yhtälö. Täysihelmaiset takit ovat usein talvitakkeja ja materiaaliltaan välikauteen ihan liian lämpimiä.

   Minä kuljen kellomekon kanssa usein takki auki -hiukan tyylitöntä, mutta voittaa vaihtoehdon olla ilman takkia.

   Keepit ja viitat olisi tietysti yksi vaihtoehto. Tai paksu lyhyt neuletakki.

   Poista
  2. Miulla on kaksi ihanaa kellohelmaista trenssiä tähän kellohelmaongelmaan, niissä on vielä pidemmät helmat kuin mekoissa/hameissa, joten ei helmakaan pilkota alta ja pysyy lämpimänä pyörällä ajaessa ja kävellessä :) Sitten tietty vyötärömittainen nahkatakki, niin ei ota mistään kiinni. Samoin nämä joidenkin fiftarimerkkien "talvitakit" on niin heiveröistä materiaalia, että niitä voi käyttää jossain muutaman asteen lämpötilassa hyvin. Toki vielä on onneksi ollut vähän turhan lämmintä niille, mutta trenssit ja nahkatakki :)

   Vastaus tuohon lopussa olevaan kysymykseen, niin minusta tuo laatikkotakki on oikein kaunis ja näyttää hyvältä auki ja varmasti myös kiinni.

   Poista