5. syyskuuta 2017

Makuuhuoneasusteita kerrakseen


"Eikös noi sukkanauhasukat oo enempi sellainen makuuhuoneasuste, niin siksi ehkä musta on se siinä mielessä se oikeampi väri."

Edellä riimitelty virke on vaateisiin erikoistuneen ketjuliikkeen antama vastaus, kun tiedustelin heiltä löytyykö heidän valikoimistaan ihonvärisissä nudesävyissä sukkanauhaliiveihin kiinnitettäviä sukkia. Toisessa liikkeessä kerrottiin reisisukkien olevan sukkanauhaan kiinnitettävinä heidän valikoimissaan juhlatuote, mutta stay up -sukkia löytyy "arkiväreissä" useampaakin paksuutta.

"Erikoisliikkeet ja netti on varmasti paras paikka löytää etsimäsi tuote."


Olen toteuttanut pitkäaikaisen haaveeni, luovuin sukkahousuista ja siirryin sukkien nimeen vannovien joukkoon. Sukat ja sukkanauhaliivit - korkeavyötäröiset ja napakasti vatsalle tukea antavaa mallia - ovat osa asiani nyt jokapäiväisessä arkielämässä.

Kiitos Ebay ja What Katie Did -nettiputiikki, minun kokoelmissani on parit superihanat sukkanauhaliivit. 

Ebaystä löytämäni sukkavyö on materiaaliltaan "sairaala-alusasun" kaltaista napakkaa joustavaa sekoitekangasta. Värinä niin ikään sairaalamaailmaan mielen keikauttava arkinen puhtaan valkoinen. Pesuohjeet kielivät, että tämä vaate on tehty käyttöä varten - konepesu neljässä kympissä, eikä valkaisuakaan eeikseen kielletä. Ihan paras arkialusvaate, tuntuu päällä mukavalta ja kestää päivittäisen käytön mukanaantuomat huoltovaatimukset.

WKD merkin sukkanauhaliivit ovat väriltään mustat, tuotenimeltään kuvastossa Girdle firm control Dixie. Sukkapidikkeitä tässä Dixie mallissa on kuusi, tuossa valkoisessa arkiaemmassa vain neljä.

WKD on suosikki brändejäni retroinspiroituneiden alusvaatteiden osalta. Tilasin syntymäpäivälahjaksi itselleni parit bullet bra -liivit ja nämä sukkanauhaliivit. Muttei WKD suinkaan ole ainoa vaihtoehto retro/vintage -tyylisistä alusvaatteista innostuneille. Edukkaita vaihtoehtoja on tarjolla sukkanauhaliivien osalta Ebayssä ja kaarituettomia retrohenkisiä rintaliivejä povekkaampikin tyttö löytää jopa tavallisen tarjousmarketin valikoimista.

Haastavampaa on löytää suht edukkaita sukkia arkikäyttöön. Mustaa sukkaa on tarjolla kohtalaisesti, ihonvärisiä sukkia metsästäessä sen sijaan meinaa iskeä epätoivo. 

Nettikaupat tarjoavat huikean valikoiman ihonvärisiä sukkia - saumalla tai ilman - kivijalkakauppojen kanssa on haastavampaa.  Edes erikoisliikkeiden tarjonnasta ei löydy silikoni reunatonta sukkaa nude sävyissä. Mustaa, mustaa ja mustaa - koska makuuhuone tai talven juhlat ovat ne sesonkikaudet. Kesällä mennään stay upeilla tai paljain säärin.

Ratkaisin ongelman tilaamalla Ebaystä parit nudet sukat suoraan kiinasta. Pieni mahdollisuus on, että XL koko todella venyy reiden ympäri asti. Odotan jännityksellä pakettia. Ongelman ratkaisu numero 2 on Pirkkaniksi vailla vertaa, nimittäin Pirkka sukkahousuista saksien kanssa tuunatut pitkät sukat.

Toimivat kuin väärä raha.

Ah, vielä pitää valoittaa kysymystä reisien hankauksesta. Sukkien käyttö on minulle täysin kivutonta, ei hankauksia sisäisissä tai muita vastaavanlaisia haasteita. Ihme juttu näinkin rehevien reisien kanssa tallustellessa, mutta niin se vaan on. Tiedät, että kurvikkailla kanssasiskoilla sisäreisien yhteen hankautuminen on monella iso haaste alusvaatteista puhuttaessa.

Tälläista tänään.
Uusi viikko, energiset tunnelmat.

Tämä viikko huipentuu lauantaina Merikievari Rockabilly Cruising tapahtuman ja siellä käytävän Miss Pintage -finaalin merkeissä.

Elämme jännittäviä aikoja.


Rakkaudella,
Sallamari


3 kommenttia:

 1. Olin juuri aikeissa kysyä reisin hankautumisesta, mutta sieltä se tulikin postauksen lopusta vastaan. :D Itse käytin nuorempana ihan säännöllisesti arkenakin stayuppeja ja/tai sukkanauhoja mekkojen kanssa, mutta nykyään en pysty, koska reidet. (En kyllä tykkää suhkkahousuistakaan, koska ne valuvat aina, mutta joskus vain päätän sietää sitä ja käyttää sukkiksia, jos on tarpeen.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä bongasin tosi monesta FB ryhmästä vinkkejä ohuisiin "reisisuojiin", jotka pujotetaan joko paljaaseen reiteen tai sukan päälle "hankauskohtaan" ja ne vähentävät kitkaa tehden olosta mukavan.

   Itse en ole kokeillut, mutta muiden puheiden perusteella on toimiva keino. Ebaystä löytää.

   Poista
 2. Pitäisi itsekin ostaa lisää sukkia What Katie Didiltä mutta oon nyt ollut tosi laiska ja käyttänyt vain Pamela Mannin pilkkusukkahousuja, kun ne tuntuu kestävän. Valitettavasti saman firman normisaumasukkahousut repeää joka helvetin kerta jo ensimmäisellä kerralla, noita pilkullisia saa käyttää 3pv putkeen, pestä ja toinen rupeama ja ehkä kolmannella kierrolla eli kymmenennen käyttökerran aikaan saattaa revetä, mutta todennäköisesti ei silloinkaan ellei erikseen ryhdy repimään.

  Sukista taas huomasin sen verran että muutenhan ne on oikein kätsyt varsinkin jos laittaa alushousut niiden PÄÄLLE (ei tartte riisua mitään vessassa), mutta kun istuu koko päivän niiden sukkanauhapidikkeiden päällä töissä tietokoneella, on persuksissa/takareidessä ihan kohtuulliset painaumat :/

  VastaaPoista